zondag 15 augustus 2010

THO v Maria

"Broeders en zusters, vandaag is het de dag waarop ons een vreugdelied wordt geschonken, een lied waarin de beproeving van het geloof en de miskenning van de liefde met duizend namen van protest en schoonheid wordt weerlegd...", zo klonk het begin van de radiomis die op het patroonsfeest van Keizersberg op Radio één werd uitgezonden. De radioman/vrouw van dienst had in het begin van de rechtstreekse uitzending Abdij Keizersberg gesitueerd in Heverlee i.p.v. in Leuven. Hij/zij was misschien nog niet goed wakker, maar de talrijk aanwezigen in de abdijkerk wel.

Er waren ook enkele opgemerkte gasten tijdens de eucharistieviering: dom Gergely Bakos (Pannonhalma, Hongarije), father Cyril Crawford (Saint Benedict - Saint Joseph Abbey, Louisiana USA) en vijf zusters benedictinessen van de abdij Maria Mediatrix (Leuven). Na de mis was er receptie in de kapittelzaal.

Om 15u vespers met aansluitend jaarlijkse processie naar het Mariabeeld. Uit volle borst OLV van Vlaanderen gezongen en gebeden tot Onze Lieve Vrouw of ze Leuven en haar bewonders wil beschermen.

Als u graag de radiopreek van 15 aug 2010 eens wil nalezen: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten