woensdag 17 november 2010

Lectio Divina

Het Vlaams Bijbelgenootschap zet zich in om, zowel in Vlaanderen als wereldwijd, de boodschap van de Bijbel bij een zo breed mogelijk publiek bekend te maken. Om die reden publiceren zij de boekjes 'Evangelielezingen voor de zondagsvieringen volgens de Lectio Divina'. Het boekje voor het nieuwe liturgische A-jaar (MatteĆ¼sjaar 2010-2011, gestart op de eerste zondag van de Advent, zondag 28 november 2010), werd voorgesteld in onze kapittelzaal.

Na een korte inleiding door Pascal Lauwaert, directeur van VBG, kregen de aanwezigen van onze prior Dirk Hanssens, een conferentie over de praktijk van de geestelijke lezing. Daarna gaf Jean Bastiaens, directeur van de Bijbeldienst Bisdom Brugge en van het Bijbelhuis Zevenkerken, een exegetische uitleg over het MatteĆ¼sevangelie. Deze voordrachten werden afgewisseld met enkele muzikale intermezzo's. Om de avond af te sluiten kregen de aanwezigen een exemplaar van het boekje en ook een drankje.

De Lectio boekjes zijn gratis te verkrijgen in de liturgische centra (ook in onze abdijwinkel Castrum) of rechtstreeks bij het Vlaamse Bijbelgenootschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten