zaterdag 17 november 2018

Stelling


De stelling om het dak van de noordvleugel (kant binnnentuin) te controleren is geplaatst.

zaterdag 10 november 2018

Liturgische kringen verkennen

Expeditie met Leuvense studenten in Abdij Keizersberg

(midden foto: fr. Stefaan Neirynck, fr. Thomas Quartier, p. Dirk Hanssens)
Rituele structuren lijken vandaag steeds vager te worden. Juist daarom is een exploratie van de 'getijden' een bron voor liturgische theologie. Welke 'liturgie' heiligt je dag? 

Thomas Quartier osblid van het Benedictijns Centrum voor Liturgische Studies en adjunct-hoofdredacteur van het tijdschrift De Kovel, mocht in de kapittelzaal voor 45 studenten van de KU Leuven een lezing geven en interviewexperimenten begeleiden. 

Spannend – en hoopgevend hoe jonge theologen zich engageren met tijd en eeuwigheid!

dinsdag 16 oktober 2018

'En de zon fietst door de hemel'

BOEKVOORSTELLING 
kapittelzaal Keizersberg

Het weer zoals u het nooit eerder hoorde. Wordt het snikheet? Gaat het vriezen of onweren? Voor dichter Karel Sergen maakt het niet uit. Als hij naar Frank Deboosere luistert, laat hij zich graag verrassen door de wervelende woorden en de zinnen van de weerman. Hij selecteerde fragmenten uit diens kleurrijke weerberichten, wikte en schikte tot alles klikte. U leest het mooiste uit meer dan 30 jaar Deboosere. Voor elke week van het jaar is er een weergedicht. Frank Deboosere heeft een passie voor weerfotografie. Van in het begin was hij enthousiast over het poëzieproject. Een uitgelezen kans om u zijn beste weerfoto’s te presenteren.

donderdag 16 augustus 2018

Beschermcomité

© Pol Leemans
In de aanloop naar de viering van het 120-jarige bestaan van Keizersberg is onder impuls van prior-administrator Dirk Hanssens osb op 15 augustus 2018 een beschermcomité geïnstalleerd.

Het comité telt twaalf gezaghebbende personen met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden en wordt voorgezeten door kardinaal Jozef De Kesel

De leden koppelen hun naam aan het project 120 jaar Keizersberg, dat een kantelmoment belooft te worden in de herprofilering en consolidatie van de abdij en haar monastieke apostolaat. Ze verlenen morele steun aan het meerjarenplan uitgetekend door de Adviesraad Keizersberg (ARK) en haar subcommissies.

dinsdag 1 mei 2018

Zilveren priesterjubileum

Jozef Timmerman
(Georges de La Tour
 (1593-1652))
Op het feest van H. Jozef, arbeider van de Heer, viert de abdij het zilveren priesterjubileum van prior-administrator Dirk Hanssens osb.
Tal van aanwezigen mochten deze gezegende dag mee beleven en vieren.
Moge God prior Dirk nog overvloedig zegenen!



vrijdag 20 april 2018

'Van binnenuit is alles anders'

Stefaan Neirynck vond zijn roeping in de abdij van Keizersberg in Leuven. 
Mogen delen in de vreugde en zwaktes van anderen stemt hem dankbaar...


maandag 2 april 2018

Pasen 2018

Paastuin Keizersberg 2018
De monniken van abdij Keizersberg
wensen u van harte een
zalig PASEN!

maandag 26 februari 2018

Dirk Hanssens nieuwe overste in abdij Keizersberg

Abt Guillermo Arboleda osb, praeses van de benedictijnse Congregatie van Subiaco-Cassino, stelt p. Dirk Hanssens osb aan tot prior-administrator van Abdij Keizersberg.

Abt Kris Op de Beeck osb, die de abdij al sinds 1993 leidde en zijn beste krachten hieraan wijdde, had tijdens de canonieke visitatie in het najaar van 2017 te kennen dat hij om gezondheidsredenen wilde terugtreden uit zijn bestuursfunctie – een ontslag dat rond de jaarwisseling werd aanvaard.

Lees volledig artikel: kerknet.be

maandag 1 januari 2018

2018


De monniken van Abdij Keizersberg
wensen iedereen
een gezegend 2018!