vrijdag 2 juli 2010

Op wandel in Sittard

TOON-liefhebbers onder de leden en sympathisanten van Keizersbergs Regina Coeli Koor bezochten in de voormiddag van vrijdag 2 juli 2010 de tenTOONstelling “TYPISCH TOON” over het leven en het werk van Toon Hermans in het museum ‘Het Domein’ te Sittard (Nederland).  Het is dit jaar immers 10 jaar geleden dat deze in Nederland en Vlaanderen alom bekende cabaretier, entertainer, schrijver en kunstschilder overleed. De gemeente Sittard-Geleen, waarin hij geboren en getogen is, herdenkt Toon Hermans met een reeks initiatieven, waarvan deze tentoonstelling – ze loopt van 26 april tot 26 september – er een is.

In de namiddag maakten deze 15 personen – zie foto – onder leiding van gids Ed van den Ende de Toon Hermans Stadswandeling. De hoge temperatuur – het was die dag, zoals voorspeld, snikheet - bleek hen niet te deren.

Met deze uitstap was deze dynamische groep niet aan haar proefstuk; eerder dit jaar bezochten koorleden de tentoonstellingen van El Greco (Bozar) en Johannes Wickert (kathedraal) in Brussel.

[tekst en foto door een koorlid]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten